FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Odstartovali jsme hlasování o nejlepší novostavbu a rekonstrukci v soutěžní přehlídce ÚSPORNÝ DŮM 2019


Soutěžní přehlídka ÚSPORNÝ DŮM 2019

Cílem je představit široké veřejnosti moderní české stavby 21. století a ocenit nejlepší úsporné projekty současnosti. V Česku se jich už každoročně postaví stovky, stejně jako energeticky úsporných budov. Které z nich jsou NEJ? Pomozte nám je najít! Chceme ukázat, že kvalitně postavené nebo zrekonstruované stavby jsou komfortní, šetrné ke všem zdrojům a dostupné prakticky každému.

Jaké stavby oceňujeme?
Nové nebo zrekonstruované. Rodinné, bytové i administrativní. Nulové, pasivní a energeticky úsporné. Do soutěžní přehlídky se může přihlásit vlastník stavby nebo zástupce (např. projektant, architekt, realizační firma atd.), vždy se souhlasem vlastníka. Všechny přihlášené domy/stavby budou hodnoceny odbornou porotou. Porotci z přihlášených domů vyberou ty, které postoupí do finále pro hlasování veřejnosti. Odborná porota hodnotí architekturu, konstrukční, technické a technologické řešení domu.

Soutěžní přehlídka navazuje na předchozí čtyři ročníky soutěžní přehlídky Pasivní dům. Změnou názvu soutěže se rovněž snažíme o zdůraznění, že do soutěže mohou být přihlášeny nejen domy zrekonstruované do pasivního standardu, ale i domy nízkoenergetické splňující podmínky programu Nová zelená úsporám či Operačního programu Životní prostředí.






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook