FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

NÁRODNÍ ENERGETICKÝ KLASTR, z.s. (NEK) generálním partnerem veletrhu FOR PASIV


NÁRODNÍ ENERGETICKÝ KLASTR, z.s. (NEK) generálním partnerem veletrhu FOR PASIV

NÁRODNÍ ENERGETICKÝ KLASTR, z.s. (NEK) sdružuje společnosti působící v energetickém, zvláště pak v teplárenském průmyslu, aktivně spolupracuje s univerzitami a výzkumnými středisky, což přináší silné partnerství rozvíjející lidský potenciál v oblasti výzkumu a inovací. Hlavním těžištěm spolupráce je podpora synergií mezi energetikou a průmyslovým sektorem a podpora výchovy k energetickým úsporám. Společnosti sdružené v NEK spolupracují na energetické koncepci státu, zabývají se technologiemi pro energetické využití biomasy či odpadů, podporují využívání obnovitelných zdrojů energie, ať už prostřednictvím výzkumu a vývoje v oblasti energetiky a životního prostředí nebo propagací a vzdělávacími akcemi. Zatím největšími investicemi klastru jsou technologie trigenerace ve společnosti SBU PLASTICS Zubří a experimentální zkušební zařízení pro využití čisté energie z odpadů a biomasy v areálu Dřevoparu v Lošticích. NEK se může prezentovat vlastní mobilní diagnostickou laboratoří, která je vybavena unikátním zařízením pro výzkumné a vývojové aktivity klastru.

NEK ve spolupráci s vysokými a středními školami technického zaměření realizuje vzdělávací projekty podporované strukturálními fondy EU, ve kterých se mohou studenti účastnit pravidelných odborných praxí a stáží, interaktivních seminářů, workshopů i konferencí s mezinárodní účastí. Nezbytnou součástí aktivit klastru je marketing a propagace, realizace konferencí, seminářů, účast na výstavách a veletrzích.

V současné době NEK realizuje projekt v rámci OPPIK č. CZ.01.1.02/0.0/0.0/15_012/0002294 „Propagace a rozvoj činností NEK v oblasti energetických úspor a energetické koncepce“.






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook