FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Známe vítěze soutěže GRAND PRIX veletrhu FOR PASIV


Známe vítěze soutěže GRAND PRIX veletrhu FOR PASIV

Na veletrhu nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV rozhodovala porota o nejlepším exponátu či technologii. Ocenění GRAND PRIX udělila dvěma přihlášeným exponátům. Další dvě firmy získaly čestná uznání.

 

Letos poprvé byla na veletrhu nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV vyhlášena soutěž o nejlepší exponát či technologii GRAND PRIX. Odborná porota, ve složení Karel Kabele, FSv ČVUT v Praze (předseda poroty), Josef Smola, předseda rady Centra pasivního domu, FSv ČVUT v Praze a Jiří Petlach, místopředseda Společnosti pro techniku prostředí, hodnotila technické parametry, netradiční nápad, mimořádnou kvalitu za přijatelnou cenu, ekologické hledisko, energetickou úspornost i možnosti uplatnění na trhu.

 

 

GRAND PRIX získaly následující firmy

Ocenění GRAND PRIX získala společnost Evora CZ za výrobek PKOM4 - kompaktní rekuperační jednotku se čtyřmi funkcemi sloužícími k větrání, vytápění, chlazení a ohřevu TUV. Porota ocenila výrobek za jeho ucelenost, ale i čistý design a komplexní projektovou podporu. Druhou oceněnou firmou se stala společnost IZODOM 2000 – Jaroslav Fojtík za pasivní základovou desku (izolační a bednicí) a stěnový systém (s izolací obvodového zdiva a ztraceným bedněním). U tohoto výrobku odborníci kvitovali subtilnost technického řešení obálky budovy zajišťující nízkou energetickou náročnost a krátkou dobu výstavby. Ceny byly uděleny bez určení pořadí.

 

 

ČESTNÁ UZNÁNÍ

Porotu dále zaujaly a čestná uznání získaly dvě firmy: ASTING CZ PASIVNÍ DOMY za MAXPLUS AKU (systém zateplených monolitických betonových stěn s možností akumulace do betonového jádra, s vnitřním bedněním z maloformátových plastových desek) a společnost ATREA za ATREA SET RB (komplexní řešení systému větrání, vytápění, chlazení, ohřev TUV).






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook