FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Chcete BEZPROBLÉMOVÉ VĚTRÁNÍ?


Chcete BEZPROBLÉMOVÉ VĚTRÁNÍ?

Nikdo si nechce zbytečně přivádět chlad do teplých místností, a tak se hlavně v zimě a v noci větrá mnohem méně, než je potřebné. Výsledkem je zvyšování koncentrace škodlivin, relativní vlhkosti nebo dokonce i růst plísní a poškození konstrukcí.

 

V pasivním domě dýcháte neustále čerstvý vzduch
Pro zabezpečení vynikající kvality vzduchu při dodržení tepelné pohody je nedílnou součástí pasivního domu větrací jednotka se zpětným ziskem tepla neboli rekuperací. Ta větrá přesně v potřebném množství, bez průvanu a hluku. Koncepce větrání v pasivním domě je jednoduchá a extrémně komfortní – čerstvý ohřátý vzduch je přiváděn do pobytových místností, prochází přes chodby, které současně provětrává, a je odtahován z míst s produkcí pachů nebo vlhkosti, jako jsou kuchyň, WC nebo koupelna. Vzduch pak prochází rekuperačním výměníkem, čímž se zpátky do čerstvého vzduchu vrací cenné teplo.

 

Vytvoření kvalitního vnitřního mikroklimatu a vysokého komfortu je rozhodně oblast, kterou je nutné se podrobně zabývat. Pasivní domy mají výhodu oproti běžným domům díky vynikajícím tepelně-izolačním vlastnostem konstrukcí a účinnému řízenému větrání. Uživatelé pasivních domů si řízené větrání často chválí jako nejlepší volbu v celém projektu.

 

Zdroj: Centrum pasivního domu, odborný partner veletrhu






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook