FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Doprovodný program veletrhů FOR PASIV a FOR WOOD poradí se stavbou i s dotacemi


Doprovodný program veletrhů FOR PASIV a FOR WOOD poradí se stavbou i s dotacemi

Vítěze najde na veletrhu FOR PASIV 4. ročník soutěžní přehlídky Pasivní dům 2018 vyhlášené na podzimním veletrhu FOR ARCH. Soutěž oceňující nejzajímavější úsporné domy v ČR představuje veřejnosti moderní stavby nové i zrekonstruované. O vítězství bojovalo 32 novostaveb a 35 rekonstruovaných objektů. Už 7. února bude jasno, kdo získá Cenu generálního partnera, Cenu hlavního mediálního partnera a Cenu poroty a Cenu veřejnosti v kategorii Zelená novostavba a Zelená rekonstrukce.

Veletrh poradí s dotacemi i s konstrukcemi

Návštěvníci FOR PASIV a FOR WOOD budou moci využít bezplatných rad v poradenských centrech napříč obory. Například Poradenské centrum FOR PASIV v Hale 2, organizované s odborným partnerem Centrum pasivního domu, pomůže s představami a plány na bydlení či rekonstrukci. Radit bude řada odborníků na pasivní domy z různých oborů – architekti, projektanti, stavitelé, energetičtí poradci, experti na větrání, vzduchotěsnost, experti na dotace a financování.

Cenné rady se mohou zájemci dozvědět i na řadě bezplatných seminářů a přednášek, které se v rámci veletrhů budou pořádat. Jak si zajistit zdravé a komfortní vnitřní prostředí v domě poradí přednáška Větrání s rekuperací tepla a sálavé stropní vytápění a chlazení ve čtvrtek 7. února od 16:00 v Hale 2, Přednáškovém sále 5. V pátečním programu se objeví i Zelené střechy od A do Z, které od 13h představí, funkce, typy, realizaci a následnou údržbu, ale i časté chyby a úskalí.

Páteční odpoledne bude v Hale 2, Přednáškovém sále 5, patřit dotacím. Od 14 hodin poběží blok přednášek Ušetřete s dotacemi na úsporné bydlení s odborníky Státního fondu životního prostředí. V sobotu (i v předchozích dnech) od 10:30 na tom samém místě se návštěvníci mohou dozvědět zajímavosti na akci Příběhy pasivních domů očima jejich majitelů, architektů, projektantů i stavebních firem. Jak chybovat při budování co nejméně? Poradí přednáška Nejčastější chyby při výstavbě úsporných domů od 13:45. Ve čtvrtek a pátek bude probíhat Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO pro žáky stavebních odborných škol oborů zedník a truhlář.

Vše o dřevě i Řemeslo dětem

Pro zájemce o dřevostavby bude při veletrhu FOR WOOD fungovat stejnojmenné poradenské centrum. Radit budou Ing. arch. Klára Císařovská a Ing. arch Štěpán Svejkovský z ateliéru Mooza architecture nebo Ing. Renata Böhmová a Ing. Pavel Nováček z kanceláře 2PROJEKTANTI. Kromě něj budou k dispozici v Hale 2, sektoru D, po dobu konání akce přednášky v Centru dřevostaveb DEKWOOD.

Sobotní program ve Vstupní hale II, Konferenčním sále 6, nabídne Asociace dodavatelů montovaných domů. V přednáškovém bloku poradí s orientací na trhu dřevostaveb, s kritérii pro výběr dodavatele a kontrolou výstavby, představí výstavbu po roce 2020 nebo ukáže, jak začlenit komín do dřevostavby. Nebudou chybět ani komentované příklady kvalitních dřevostaveb nebo přednáška Využití inovativního materiálu a desek OSB FIRESTOP ve stropních konstrukcích dřevostaveb.

V sobotu si přijdou na své i rodiny s dětmi, kdy se bude konat akce Řemeslo dětem s hlavním partnerem PEFC ČR s možností vlastnoruční tvorby. V rámci veletrhu si mohou návštěvníci ověřit i své vědomosti o přírodě a stát se DETEKTIVEM LESNÍHO SVĚTA. Nebude chybět stezka s oblíbenými kuličkolamy, frotáží, dendrofony a drobnostmi s autorskými ilustracemi pro radost.

 

Program FOR PASIV v bodech:

Poradenské centrum FOR PASIV – 7. až 9. února

Poradenství: Komínová asociace – APOKS – 7. až 9. února

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO – 7. a 8. února

Soutěž Pasivní dům – vyhlášení výsledků – 7. února

Dřevěné výrobky v pasivním domě – víc než jen bižuterie – čtvrtek 7. února

Příběhy pasivních domů – 7. až 9. února

Zelené střechy od A do Z – 8. a 9. února

Ušetřete s dotacemi na úsporné bydlení – 8. a 9. února

Řemeslo dětem – 9. února

Zdroje tepla pro vytápění pasivních domů a nucené větrání v souvislostech – 9. února

Nejčastější chyby při výstavbě úsporných domů – 9. února

Více informací na: www.forpasiv.cz/program

 

Program FOR WOOD v bodech:

Poradenské centrum FOR WOOD – 7. až 9. února

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO – 7. a 8. února

Centrum dřevostaveb DEKWOOD – 7. až 9. února

Řemeslo dětem – 9. února

ADMD – Zorientujte se na trhu dřevostaveb – 9. února

Kritéria pro výběr dodavatele a kontrola výstavby dřevostaveb – 9. února

Výstavba po roce 2020 – 9 února

Začlenění komínu do dřevostaveb – 9. února

Využití inovativního materiálu a desek OSB FIRESTOP ve stropních konstrukcích dřevostaveb – 9. 2.

Komentované příklady kvalitních dřevostaveb – 9. února

Masivní dřevostavby – 9. února

Vyhlášení ankety „DŘEVOSTAVBA ROKU 2018“ časopisů DŘEVO&STAVBY a SRUBY&ROUBENKY – 9. února

Více informací na: www.for-wood.cz/program






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook