FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

O dotace na úsporné bydlení je enormní zájem


S financováním energeticky úsporných staveb a rekonstrukcí pomáhají dotace z programu Nová zelená úsporám. Jak ukazují průběžné výsledky, zájem o ně rapidně roste. Státní fond životního prostředí ČR, který dotační program Nová zelená úsporám administruje, zaznamenal nárůst požadovaných prostředků z programu oproti stejnému období předchozích let o 39 procent.

 

Téměř o 60 procent se zvýšil zájem v oblasti fotovoltaických systémů, více než dvojnásobně narostly požadované dotace na výstavbu rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností.

 

„Za pět let od spuštění programu bylo z programu na moderní a ekologické bydlení vyplaceno téměř 30 tisícům žadatelů přes 5,8 miliardy korun,“ shrnul výsledky čerpání ministr životního prostředí Richard Brabec. Současně zdůraznil, že širší nabídka podporovaných oblastí spolu se zjednodušením administrativy a snahou ušetřit přesvědčila i ty zájemce o dotace, kteří doposud váhali.

 

Vzrůstající trend potvrdil také ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman: „Od října 2018, kdy jsme program výrazně inovovali, žádostí přibylo a stále přibývá. Rekordní byl letošní červenec, na Fond dorazilo přes 1 100 žádostí o dotaci.“

 

Příjem žádostí v programu Nová zelená úsporám poběží do konce roku 2021. Je určen na spolufinancování energeticky úsporných staveb a rekonstrukcí rodinných a bytových domů, solárních systémů a další ekologických zdrojů energie.

 

Informace o dotacích na úsporné bydlení můžete získat také na veletrhu FOR PASIV. Bezplatné konzultace poskytnou odborníci Státního fondu životního prostředí ČR na stánku v HALE 2. Pokud nemáte konkrétní dotaz, přijďte si vyslechnout informační přednášku Dotace na úsporné bydlení. Proběhne v sobotu 8. února 2020 od 10.30 a 14.00 hodin v přednáškovém sále 5 Haly 2.






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook