FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

UŠETŘETE S DOTACEMI NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM A DEŠŤOVKA!


S dotací zateplíte nebo postavíte úsporný dům

Státní příspěvek z programu Nová zelená úsporám je určen majitelům rodinných a bytových domů na provedení celkového i částečného zateplení, výměnu oken a dveří či výstavbu nízkoenergetického nebo pasivního domu. Program podporuje také obnovitelné zdroje energie, jako jsou malé domácí solární elektrárny.

Z dotace můžete spolu s renovací uhradit instalaci venkovních rolet či žaluzií nebo výměnu starého topidla za nový ekologičtější zdroj vytápění, například tepelné čerpadlo nebo kotel na biomasu. Příspěvek získáte jak při využití dodavatelské firmy, tak při úpravách svépomocí.

 

Kolik ušetříte

Příspěvky na zateplení a výstavbu šplhají na statisíce korun. U zateplení rodinných domů se dotace v průměru pohybuje kolem čtvrt milionu korun, ale dosáhnout může až 550 000 Kč. Výslednou dotaci totiž ovlivňuje rozsah a kvalita provedených úprav. Platí, čím kvalitnější zateplení, a tedy nižší energetická náročnost budovy, tím vyšší podpora.

U novostaveb získáte 150 000 Kč na stavbu nízkoenergetického domu s rekuperací, 350 000 Kč na dům v pasivním standardu a přidáte-li některý z obnovitelných zdrojů energie, například solární systém, dostanete se až na 450 000 Kč.

 

Dešťovka uspoří desítky tisíc, nově i rekreačním domům

Úsporu pitné vody vám přinese dotační program Dešťovka. Příspěvek získáte na pořízení nádrže na zachytávání dešťové vody k zalévání nebo splachování v domě a také na opětovné využití šedé odpadní vody v domácnosti.

Výše příspěvku se pohybuje v závislosti na zvolené variantě v řádech desítek tisíc korun, dosáhnout může až 105 000 Kč. Pozor, tento příspěvek mohou využít majitelé obytných domů, a to i ti, kteří žijí trvale v rekreačním objektu.

 

Jak na dotace poradíme na veletrhu FOR PASIV

Získat dotaci není nic obtížného a finanční úspora se vyplatí. Jak na to, vám poradíme na stánku Státního fondu životního prostředí ČR v hale 2 na výstavě FOR PASIV 2020. Navštívit můžete také přednáškový blok „Dotace pro vaše úsporné bydlení“, který proběhne v sobotu 8. února dopoledne od 10.30 a následně i odpoledne od 14.00 hodin.

 

www.novazelenausporam.cz / www.dotacedestovka.cz / www.sfzp.cz

 






Více
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook